vrijdag 30 maart 2012

DIY: BATH BOMBS

Sinds we verhuisd zijn, heb ik geen bad meer. Gelukkig ga ik nog af en toe een weekend naar mijn papa en daar hebben we een lekker groot bad. En wat is er leuker dan wat liggen dobberen in een warm bad? 
Liggen dobberen in een erg goed ruikend bad natuurlijk!Bruisballen zijn er leuk om het bad op te vrolijken en extra verzorgend te maken. Hieronder vind je een gemakkelijke DIY om je eigen bruisballen te maken.

Benodigdheden:

- citroenzuur
- natriumbicarbonaat
- kokosolie (even opwarmen zodat het vloeibaar is)
- parfumolie die kan gebruikt worden op de huid OF etherische olie naar keuze
- voedingskleurstof / gedroogde kruiden of bloemblaadjes
- een kom om te mengen
- een lepel
- vorm (bijvoorbeeld een bal of ijsblok vormpjes)


Het recept is genoeg voor ongeveer 2 bruisballen!


Meng 4 grote eetlepels citroenzuur met 8 grote eetlepels natriumbicarbonaat tot alle brokjes er uit zijn. Voeg hier 2 eetlepels kokosolie aan toe. Meng tot het een beetje aanvoelt als nat zand. Als je je hand samen knijpt, moet het een worstje blijven. Voeg hier een paar druppels voedingskleurstof aan toe en een kleine theelepel parfumolie (opgepast, als dit op basis van water is, kan het gaan bruisen. Meng het dan snel goed door!). Dit is niet noodzakelijk, het zorgt er voor dat je bad lekker ruikt en je bal een leuk kleurtje heeft. Je kan ook gedroogde bloemen of kruiden toevoegen. Hier heb ik een klein beetje gedroogde goudsbloem toegevoegd.Roer het geheel nog eens heel goed door zodat alles dezelfde kleur en geur heeft.


Pak je vorm en vul de 2 helften tot ze een beetje uitpuilen. Je wil dat de bruisballen zo hard mogelijk worden, zodat ze niet uiteen vallen. Als de vorm goed vol zit, kan je de bruisbal er voorzichtig uithalen. Laat deze nog een dagje drogen en dan is het klaar om te gebruiken!


7 opmerkingen:

 1. Leuke DIY dit! Alleen waar haal je producten als citroenzuur (natuurwinkel?) en natriumcarbonaat? En is dat laatste totaal niet schadelijk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan even niet antwoorden op je bericht, maar ik heb een link toegevoegd aan de zijbalk met 'verkooppunten ingrediënten'! Daar kan je zien waar alles te vinden is. Natriumbicarbonaat is helemaal veilig. Ik heb er al eens een post over gemaakt, zie hier: http://natuurleuk.blogspot.com/2012/03/natriumbicarbonaat-een-natuurlijke.html

   Verwijderen
 2. Leuke DIY! Ik had nooit een bad maar nu wel, dus ik wil dit zeker een keertje uitproberen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw wat leuk! ik dacht dat die eerste foto gewoon een productfoto van het internet was ofzo.. haha! ze zien er echt prachtig uit :)

  BeantwoordenVerwijderen