dinsdag 6 maart 2012

BAKING SODA, A NATURAL CLEANSER

Natriumbicarbonaat of 'baking soda' wordt vaak gebruikt in gebak als rijsmiddel, maar is ook een uitstekend middel in het huishouden en als verzorgingsproduct. Het is een lichaamseigen product, de alvleesklier produceert het namelijk om maagzuur te neutraliseren. 


Zo is natriumbicarbonaat een geweldige cleanser: vorm met een kleine theelepel natriumbicarbonaat en wat water een pasta en breng deze aan op je gezicht. Let op voor de ogen, want het prikt. Masseer het in en spoel goed af. Dit zou helpen tegen puistjes en zorgt ervoor dat je huid schoon is. Je kan er een beetje honing aan toevoegen en het langer op je huid laten, zo'n 20 minuten. Een geweldig maskertje dus!
Het wordt ook vaak gebruikt als een shampoo. Meng 1/4 natriumbicarbonaat met 3/4 water, goed schudden en dan gebruiken zoals een gewone shampoo. Je haar zal er aan moeten wennen, en de eerste week kan het sneller vet worden en er onverzorgd uitzien. Maar niet opgeven! Eens je voorbij die stage bent, zal je haar er glanzend gezond uitzien en minder snel vet worden als voordien. Dit is een uitstekende manier van je haar schoon te houden zonder commerciële shampoo.


Natriumbicarbonaat kan ook gebruikt worden in tandpasta, deodorant, mondspoelwater, om zilver te poetsen, om geurtjes weg te nemen, enzovoort. Het zou zelf een middel tegen kanker kunnen zijn! (bron) Maar daar zijn nog geen bewijzen voor.


Je vindt het in de supermarkt in het bakgedeelte of in de gang met wasproducten. Let op dat er 100% natriumbicarbonaat op de verpakking staat. 

7 opmerkingen:

 1. Leuk dat je volgt op Things & More!! Ik volg jou nu ook. Ik heb je blog doorgelezen en het ziet er heel leuk en overzichtelijk uit. Je ondewerpen zijn heel interessant. Keep on going :)

  xoxo Jonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk artikel, ik ga dit spul eens opzoeken :D

  Groetjes,

  Kaya-Quintana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. interessant artikel, alleen als ik zo dat pakje zie is het nu niet echt iets dat ik op mijn gezicht wil smeren haha, ziet er echt heel chemisch uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha daar heb je wel een punt! Maar het poeder zelf ziet er een beetje uit als fijn zout, dat is iets aangenamer :)

   Verwijderen