vrijdag 27 juli 2012

DIY: CAMERA STRAP

Dit keer geen beauty DIY maar een leuk idee om je camera een beetje persoonlijker te maken. Zelf heb ik deze camera strap meer dan een jaar geleden gemaakt en hij houdt nog steeds goed stand.


Benodigdheden:

- Naald en draad
- Een leuke en stevige stof
- Een camera band


Je kan de draagband van je camera gebruiken of een oude band zoeken op een markt. Zelf heb ik de originele band gebruikt, omdat ik wist dat ik toch geen gewone zwarte meer zou gebruiken.

Haal de band van je camera en meet het stuk stof dat je nodig hebt af. Het moet langs alle kanten ongeveer een centimeter groter zijn dan de band zelf. Nu is het de bedoeling dat je de randjes er netjes onder plooit en het geheel vastnaait. Omdat mijn stof erg dik was (het is een stof bedoeld om zetels van te maken), was het niet altijd gemakkelijk om met de hand te naaien. Ik was er dan ook een hele dag aan bezig en een vingerhoed heeft toen echt mijn duimen gered!

Leg het begin en het einde goed vast met meerdere steekjes en een knoop. Je wil niet dat alles opeens afrafelt. Wanneer je klaar bent, bevestig je de band opnieuw aan je camera. Klaar!

5 opmerkingen:

 1. Heel erg leuk! Mijn camera geef ik graag zo'n persoonlijke touch :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Toevallig dacht ik er al een poosje over na om een eigen strap te maken!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er erg leuk uit! Lijkt me ook leuk werk om er mooie stoffen voor uit te zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee dit! Ga eens nadenken hoe ik er zo zelf eentje kan maken :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. great idea; root; klass !!

  BeantwoordenVerwijderen