zondag 5 augustus 2012

INSPIRATION: STAIRCASES

Houden jullie ook zo van een mooi afgewerkte trap? Ik heb een mapje op m'n computer, speciaal voor mooie foto's van leuke trappen. Hier zien jullie een selectie van mijn favorieten.

Een moderne, volledig witte trap

Of een houten trap? Geeft een mooi, natuurlijk element in je huis

Met tegels of verf kan je je trap ook opleuken. Of wat dacht je van krijtverf? Zo kan je de tekeningen of quotes af en toe veranderen

Een ouderwetse draaitrap

Een houten trap hoeft niet zwaar te ogen
Een kleurrijke trap is leuk bij kleine opppervlakten
Een lichte wenteltrap geeft een leuke sfeer

Welke vind jij het leukst?

9 opmerkingen:

 1. Een trap. Daar heb ik nog niet echt bij stilgestaan, maar eigenlijk is het een deel van je huis waar je vaak komt. Je gebruikt hem dagelijks. 's Ochtends kom je suf de trap af, even later ren je hem weer op omdat je iets vergeten bent in je kamer, en dan ren je hem weer af, enkele keren per dag gebruik je hem wel en dan 's avonds om naar je bed te gaan. Eigenlijk een onderschat deel van het huis, in mijn geval toch.

  En als het dan toch over trappen gaat (ha, eigenlijk niets over de esthetiek, maar wel een citaat dat ik heb overgeschreven én er komt een trap in voor), dit las ik in "De fotodetective" van Hans Aarsman, een citaat van Sherlock Holmes:

  - Watson: "Mijn ogen zijn toch niet slechter dan de jouwe?"
  - Holmes:
  "Zeker niet slechter. Het verschil is dat je wel met ze kijkt, maar niet
  met ze observeert. Jij hebt al heel wat keren in dit huis de trap
  genomen naar mijn verdieping. Weet je hoeveel treden de trap heeft?
  - Watson: "Hoeveel treden? Geen idee."
  - Holmes: "Zeventien. Dat bedoel ik. Je kijkt wel, maar je observeert niet."

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een lichte wenteltrap, wauw die vind ik prachtig! Staat heel erg chique en classy vind ik. 

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf! Vooral mooi oud houten trappen ben ik gek op!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de twee houten trappen echt prachtig!! Ik ben de laatste tijd erg met interieurs bezig dus ik vind dit soort posts echt super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je wel voor de inspiratie wij moeten nodig de gang, wc en trap gaan opknappen maar we hebben beiden (mijn man in ik) een andere smaak. Ik zou voor trap 2 gaan  maar mijn man zou eerder voor een trap gaan met vloerbedekking. Ik zal hem eens even gaan polsen ;-)
  groetjes,
  Miranda 

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De laatste vind ik echt te gaaf! Een open trap wat heel erg mooi in de kamer naar boven loopt, vind ik echt schitterend. Geen idee of ik het later ook zou willen, maar het is gewoon erg mooi! Trappen maken het huis ook gewoon af, maar lopen kan ik er totaal niet op! :P  Goede inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Door de trappen krijg ik zo een zin om de Sims te spelen, god damn! It's gorgeous! De eerste trap vind ik het mooist, puur omdat ik van modern en strak houd. ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie trappen! Ik vind de voorlaatste het leukst. Niet voor de kleuren, maar de trap zelf, dat ie zo met een tussenstukje is of hoe zeg je dat :p

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo'n draaitrap wil ik in mijn huis! OMG, zo schoon

  BeantwoordenVerwijderen