woensdag 15 augustus 2012

NATURAL BRANDS TO DISCOVER #1

Steeds meer nieuwe, natuurlijke merken komen opduiken in de winkelrekken. In deze post vind je een klein overzichtje van verschillende natuurlijke cosmeticamerken die te koop zijn in België en Nederland. Het gaat om producten die in de winkel te vinden zijn, natuurlijk zijn er nog veel meer merken, ook online. Maar deze worden nu niet besproken, er komt nog een #2.

Aveda is geïnspireerd op de Ayurveda: een 5000 jaar oude Indische geneeskundige traditie die er vanuit gaat dat alles in het leven met elkaar in verbinding staat. De afgelopen 5000 jaar heeft de traditie bewezen dat het behandelen van de zowel innerlijk als uiterlijk, leidt tot een grotere balans en welzijn. Zij geloven dat de producten niet alleen een invloed hebben op haar en huid, maar ook op lichaam, geest en gevoel.

Aveda verkoopt haarproducten, skincare, parfums en make-up.Burt's Bees staat voornamelijk bekend voor zijn lippenbalsems met bijenwas. Daarnaast heeft Burt's Bees echter nog een heel gamma aan verzorgingsproducten. Zo produceren ze onder andere hand- en voetcrème, zeep, shampoo en dag- en nachtcrèmes. 

Burt's Bees komt oorspronkelijk uit Amerika, waar Burt uit de kofferbak van zijn pick-up truck honing verkocht. Dat merk is nu uitgegroeid tot een internationaal succes.Lavera maakt producten met 100% natuurlijke ingrediënten, waarvan er zo veel mogelijk van biologische herkomst zijn. Geen enkel product of ingrediënt is op dieren getest en zo goed als alle producten zijn BDIH-gecertificeerd.

Lavera heeft een groot assortiment aan bodylotions, crèmes, make-up en haarverzorging.


Living Nature is een merk uit Nieuw-Zeeland dat gebruik maakt van hoogwaardige natuurlijke ingrediënten en stoffen uit de Nieuw-Zeelandse natuur. Het was één van de eerste bedrijven ter wereld die cosmetica produceerde zonder daarbij gebruik te maken van synthetische ingrediënten. 

Alle Living Nature producten worden vervaardigd zonder synthetische conserveer-, kleur- en geurstoffen, minerale olie of andere bekende allergene stoffen. Ze worden gemaakt met alleen maar huidvriendelijke ingrediënten voor een gezonde huidverzorging.Logona is een Duits merk dat zich inspant om natuurlijke cosmetica te maken op een ecologisch verantwoorde manier. In 1975 openden enkele vrienden samen een winkel in Hannover en deze is heden ten dage uitgegroeid tot een internationaal bedrijf. 

LOGONA verkoopt een hele reeks aan producten, van huidverzorging over mondverzorging tot haarverf en make-up.Weleda werkt met respect voor de vitale processen van de natuur en van de mensen om heilzame, gezonde en milieuvriendelijke producten te ontwikkelen. Het bedrijf, dat sinds 1921 bestaat, streeft ook om het milieuvervuiling en schadelijke stoffen te minimaliseren.

Weleda heeft allerhande huid-, lichaam- en haarverzorging in het assortiment.

Volgende keer ga ik dieper in op andere merken. Heb jij al eens iets van één van deze merken geprobeerd? Wat vond je er van?