zaterdag 3 maart 2012

DIY: UPCYCLING

Upcycling is iets oud en ongebruikt recycleren tot iets nieuw en bruikbaar! Met de laatste restjes of gemakkelijke huis-en-tuin producten kan je heel wat leuke dingen doen. En wat is er leuker dan iets nieuws maken uit allemaal oude spullen?


Glazen potjes als draadhouder:


Door een simpel gaatje te maken in het deksel van je pot, kan je heel gemakkelijk draad ontrollen zonder moeilijkheden.Kledingrek / kapstok:

Met een lange tak kan je een leuk kledingrek maken. Of zoek wat sterke stokken en schroef er een haak in. Zo kan je leuke kapstokken maken. Zorg er wel voor dat het hout droog is, en borstel het eens goed af. Zo komen er zeker geen vuiltjes op je kledij. 

Kaarsen:

Van alle oude restjes kaarsen kan je heel gemakkelijk een nieuwe maken. Smelt de restjes in een (oude, want heel moeilijk uit te wassen) pot op het vuur en giet ze een een glas, theekopje of een schelp, vergeet geen lont!
Olielamp:


Probeer voorzichtig het zwarte stukje met de gloeidraad uit je lamp te breken. Dan vul je het lampje met lampenolie en een lont. Klaar! Je kan ze aan een plankje lijmen zoals hieronder (let wel op dat het erg stevig is, je wil geen brand stichten)
Onderzetter voor potten:


Met Chinese stokjes kan je heel gemakkelijk een onderzetter maken. Je hebt enkel veel stokjes en wat superlijm nodig.Verder vind ik volgende dingen ook heel leuk:


2 opmerkingen:

  1. Leuke dingen om zelf eens te proberen :)!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat idee met het kledingstuk aan een tak vind ik echt super leuk. Het liefst zou ik een heel grote tak in mijn kamer willen hebben waar ik dan al mijn jurkjes aan hang.

    BeantwoordenVerwijderen