zondag 4 maart 2012

WHY IS THERE WATER IN MY COSMETICS?

In zo goed als elke ingrediënten lijst achterop het product staat water of 'aqua'. Maar waarom? Is water niet uitdrogend voor de huid?

Het water dat in cosmetica gebruikt wordt, is geen gewoon kraantjeswater. Daar zitten namelijk teveel andere stoffen in zoals magnesium, kalk en bacteriën waardoor het product (nog) sneller slecht zou worden. Het water wat gebruikt wordt is vaak gedestilleerd water of bronwater. 
Water is het begin van alle leven en bacteriën zijn er dol op, een product waar kraantjeswater in zit, zou maar 3 dagen goed zijn. Daarom maken producenten zo vaak gebruik van bewaarmiddelen. Moesten ze dat niet doen, zou je je crème al kunnen weggooien voor je hem hebt gebruikt. Water wordt voornamelijk gebruikt als oplosmiddel, dus om andere stoffen in op te lossen, het zorgt er voor dat je een mooi geheel krijgt.


Producten zonder water hebben ook geen nood aan bewaarmiddelen, en zijn dus een beter keuze als je bewaarmiddelen probeert te vermijden. Zo kan je shampoo bars kopen in plaats van shampoo in een fles, of een stuk zeep in plaats van een douchegel.