zaterdag 14 april 2012

REVIEW: LUSH, DREAM CREAM

Tijd voor een review van mijn favoriete Lush product! Eerlijk, deze 'cream' zou ik niet meer willen missen. 
Wat Lush zelf zegt over Dream Cream: 
Dream Cream is ons best verkopende product, wereldwijd! Het is met recht een top-product.
We maken Dream Cream voor mensen met een probleemhuid (en voor mensen die willen voorkomen dat ze huidproblemen krijgen). Als basis gebruiken we havermelk, bekend om de helende werking op een probleemhuid. Om diezelfde reden gebruiken we rozenwater. De andere ingrediënten zijn ook gekozen vanwege het helende, verzachtende effect op je huid. Blauwe kamille, roos absoluut, tea tree en lavendel hebben wat dit betreft al sinds mensenheugenis een goede reputatie.
Verwacht geen bloemig luchtje. Mensen kopen het om de werking, niet om de heerlijke geur. Zodra je echter merkt wat het voor je huid doet, vind je de geur waarschijnlijk fantastisch. We krijgen veel reacties van mensen met psoriasis of eczeem die ontzettend blij zijn met deze creme omdat het voor hen heel verzachtend werkt! Garanties kunnen we niet geven, iedere huid reageert anders, maar als je iemand kent die vervelende huidproblemen heeft kun je ze Dream Cream best eens laten proberen. Probeer ook eens Dream Wash, een geweldig verzachtende shower smoothie voor gevoelige probleemhuidjes!
Dream Cream hebben we ontwikkeld voor je lichaam, maar sommige mensen gebruiken het ook voor hun gezicht. Omdat Dream Cream best veel cacaoboter en kokosolie bevat, is dat voor veel huidtypes te rijk en kun je last van pukkeltjes krijgen. We raden je dan ook aan om een klein beetje Dream Cream op je handpalm met een paar druppeltjes water te verdunnen.Ingrediënten:

- Tincture of Benzoin: zorgt voor een warme vanille-achtige geur. Het kalmeert de huid en verminderd roodheden en irritatie.
- Propylparaben: bewaarmiddel, aangezien dit op de 2de plek staat, wil het zeggen dat er veel van in zit.
- Oat Milk: Amandelmelk. Hydrateert en verzorgt
- Rose Water: Rozenwater, zorgt voor de geur van rozen. Verkleint poriën en hydrateert de huid.
- Organic Extra Virgin Olive Oil: Olijfolie. Hydrateert de huid grondig. 
Cocoa Butter: Cacaoboter, beschermd de huid door er een (ademend) laagje rond te leggen
- Glycerine: natuurlijke vochtinbrenger
- Stearic Acid: Surfacant. Meestal van dierlijke oorsprong, maar aangezien Lush claimt dat dit product Vegan is, zal dit in dit geval niet zo zijn.
- Triethanolamine: verlaagt de pH van het product
- Rose Absolute: natuurlijke geurstof + verzorgende eigenschappen van rozen
- Chamomile Blue Oil: natuurlijke geurstof + verzorgende eigenschappen van kamille
- Tea Tree Oil: etherische olie die antibacterieel werkt
- Lavender Oil: etherische olie die antibacterieel werkt
- Cetearyl Alcohol: stabilisator
- Perfume: geur

Geur:


Deze crème ruikt voornamelijk naar lavendel en tea tree, hoewel de geur niet te aanwezig is. Eigenlijk vind ik dat hij bijna nergens echt naar ruikt, het is een zachte geur. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die de geur wel storend vinden, maar ik behoor daar niet toe.

Gebruik:


Dream cream belooft om de droge en gevoelige huid aan te pakken en dat doet hij ook. Ik gebruik de crème meestal op mijn benen na het scheren, om de geïrriteerde huid te sussen. Het is meer een lotion die goed uitsmeert en een beetje een vet laagje achterlaat. 's Avonds gebruik ik Dream Cream als nachtcrème. Hij is wel wat vettig, maar 's nachts merk ik daar toch niks van. Als dagcrème zou ik het niet aanraden. 
Ik heb het gevoel dat Dream Cream mijn huid echt verbeterd heeft. Ik heb minder last van rode vlekjes maar ook minder puistjes!
Wel een beetje vreemd dat Lush in hun beschrijving 'kokosolie' vermeldt, dit zie ik toch nergens op de ingrediëntenlijst terug.

1 opmerking:

  1. Ik heb lang getwijfeld dit product aan te schaffen maar denk dat ik er toch maar eens voor moet gaan!

    xx uit Amsterdam

    www.detailsofbeauty.com

    BeantwoordenVerwijderen